BUNKERKIT 1200x750

Bunkerkit

Zoekt u een beveiligd plekje om uw waardevolle voorwerpen te bewaren? Wilt u beschikken over een lokaal waar uw personeel of uw verwanten zich veilig kunnen verschansen als er gevaar dreigt? De BunkerKit is de ideale oplossing voor de bescherming van wie u na aan het hart ligt, op de werkplek maar ook thuis.

De Bunkerkit is een gepantserde beveiligde voorziening die kan dienen als kluis maar ook als beveiligde zone. Dit nieuwe concept werd ontwikkeld door de ingenieurs van MetalQuartz nv., het garandeert bescherming tegen diefstal en inbraak.

Het gaat hier om een eenvoudig principe: verticale panelen en plafondelementen in gepantserd staal vormen samen een ruimte die bestand is tegen alle vormen van agressie. Als gekwalificeerde partner mag VVNT de installatie van een Bunkerkit uitvoeren en kan op verzoek gekeurd worden door een erkend organisme. Geen laswerken uitgevoerd op de locatie zelf, geen verankering in de bestaande muren.

Het innovatieve van de Bunkerkit schuilt vooral in zijn modulariteit. Hierdoor kan men inderdaad snel en vlot een beveiligde ruimte installeren, binnen of buiten, met of zonder verankering in de vloer. Dankzij de diverse afzonderlijke elementen van het bouwpakket kan de Bunkerkit de vorm krijgen die de gebruiker optimaal vindt, namelijk aangepast aan de functie die hij moet krijgen en de plek waar hij geïnstalleerd moet worden.

De wanden van de Bunkerkit bestaan uit meerdere lagen gegalvaniseerd staal (behandeld tegen roest). Deze fabricage garandeert een onberispelijke robuustheid. Toch blijven de wanden relatief licht dankzij hun uitgekiende samenstelling en afmetingen. Dit maakt een vlotte hantering en installatie mogelijk. Bovendien blijft de bodembelasting eerder gering zodat de vloer niet versterkt hoeft te worden (tenzij de inhoud dit vereist). De fabricagetermijnen zijn zeer kort, zodat de bunkerkit op zeer korte termijn ter plaatse geïnstalleerd kan worden.

De hoogte van de Bunkerkit is altijd 2,30 m. De breedte wordt gekozen tussen 1,40 en 3 m. De lengte van het gepantserde lokaal is in theorie onbeperkt. Het volstaat om panelen te blijven toevoegen tot de afmetingen van de Bunkerkit overeenstemmen met het beoogde gebruik ervan.